چالش‌های سرمایه گذاری

  • متین
  • بهمن 30, 1401
  • بدون دیدگاه

اگر شما هم قصد سرمایه‌گذاری دارید و از مواجهه با چالش‌ های سرمایه‌گذاری می‌ترسید این مقاله را ازدست ندهید. در مبحث مدیریت چالش‌ های سرمایه‌گذاری، افراد موفق چالش‌ های کمتری ندارند بلکه به شیوه بهتری آن‌ها را حل می‌کنند. به‌جای «چرا» به دنبال یافتن جواب برای «چگونه» هستند. این افراد وقتی با موضوعی مواجه می‌شوند به‌جای سرزنش خود و دیگران و اینکه چرا این اتفاق افتاده است؟ چرا برای من این اتفاق افتاده است و هزاران سوال دیگر، از خود می‌پرسند که چگونه می‌توانم این مسئله را به بهترین نحو ممکن حل کنم؟ «چگونه» همواره ذهن را درگیر یافتن پاسخ می‌کند.

بازارهای مالی مختلف مانند بازار بورس، طلا، مسکن و… هرکدام، پیچیدگی‌ها و چالش‌های مخصوص به خود را دارند. در این بلاگ قصد داریم این چالش ها را باهم بررسی کنیم و نحوه برخورد و مدیریت با آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

تعیین دقیق میزان ریسک پذری شخصی:

آیا تا به حال به شخصیت سرمایه‌گذاری خود فکر کرده‌اید؟ آیا می‌دانید که شخصیت سرمایه‌گذاری شما چیست؟ از مهم ترین چالش‌هایی که افراد در بازارهای سرمایه‌گذاری با آن مواجه‌اند و بعضا از آن غافل اند، این است که از میزان ریسک پذیری شخصی خود آگاهی ندارند. این چالش خود به تنهایی چالش آفرین است. چرا؟ چون عدم آگاهی نسبت به سطح ریسک پذیری منجر به سرمایه‌گذاری در بازار اشتباهی، معاملات غلط و زیان‌ده خواهد شد. بازاری که هیچ تناسبی با سطح ریسک پذیری شما نداشته باشد بازاری نیست که در آن سرمایه بکارید و سود درو کنید. اولین و مهم ترین اصل در سرمایه‌گذاری حفظ سرمایه است.

اگر به یاد داشته باشید در مقاله ریسک اشاره شد افراد از لحاظ شخصیت سرمایه‌گذاری به سه دسته بسیار ریسک پذیر، ریسک پذیر با شدت متوسط، ریسک گریز تقسیم می‌شوند. تعیین میزان ریسک پذیری از مهم ترین کارهایی است که شما می‌بایست قبل از اقدام به هر نوع سرمایه‌گذاری انجام بدهید. توان ریسک پذیری افراد با هم متفاوت است به این معنی که آمادگی و توانایی افراد در پذیرفتن ریسک سرمایه‌گذاری با یکدیگر فرق می‌کند. برای بدست آوردن سود‌های بزرگتر باید ریسک بپذیریم در عین‌حال با توجه به اینکه خود ریسک ذاتا اتفاق مثبتی نیست باید تلاش کنیم میزان ریسک را به حداقل برسانیم. پس لازم و ضروری است که تعیین میزان ریسک پذیری خود را ‌قبل از سرمایه‌گذاری جدی بگیریم.

نداشتن دانش تخصصی سرمایه گذاری:

دومین چالش مهم بازارهای سرمایه‌گذاری از بی‌سوادی مالی ناشی می‌شود. چیزی که شما را ثروتمند می‌کند نه پول است و نه سهام، بلکه علم شما نسبت پول و سرمایه‌گذاری و راه‌های پولساز است که از شما فردی ثروتمند می‌سازد.

تنها دارایی قدرتمندی که داریم ذهن ماست. اگر به خوبی آموزش داده شود می‌تواند ثروتی عظیم ایجاد کند.

رابرت کیوساکی

در بلاگ سواد مالی به تشریح مولفه های مهم و موثر که باعث رشد و ارتقای ما در حوزه سرمایه‌گذاری می‌شود پرداختیم. زمانی که با چالش ها و مشکلات در مسیر سرمایه‌گذاری برخورد کنیم علم سرمایه‌گذاری به کمک ما می‌آید. چالش هایی که شاید در نگاه اول پیچیده و غیر قابل حل به نظر برسند، اما با تخصص و دانش نحوه مواجه با آنهادو مدیریتشان به آسانی امکان پذیر خواهد بود.

سرمایه‌گذاری را بیاموزید. اگر نیاموختید باید دویدن را خوب تمرین کنید. چون تا پایان عمر باید به دنبال پول بدوید.

وارن بافت

نداشتن زمان کافی برای سرمایه‌گذاری:

برای موفقیت در بازارهای سرمایه لازم است زمان کافی بگذارید. نوسانات دائمی ایجاب می‌کند سرمایه‌گذار در زمان‌های مشخص معاملاتی چون خرید و فروش سهام را انجام بدهد به گونه‌ای که حداکثر سود را برای او در پی داشته باشد. اگر زمان کافی برای سرمایه‌گذاری در بازارهایی مثل بازار بورس، سهام، ارز را ندارید بهترین راه سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا اپلیکیشن‌های مدیریت دارایی است.

عدم آشنایی با بازارهای سرمایه گذاری:

عدم آشنایی با بازارهای سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذاری بدون هیچ دید و شناختی نسبت به بازارهای موجود شبیه به برخورد به یک چهار راه است. چهارراهی است که نمی‌دانید کدام راهش به مقصد مورد نظر شما منتهی می‌شود. در واقع بدون داشتن نقشه راه و آشنایی قبلی با چهار راه پیش رویتان نمی‌توانید پیش بروید، اگر هم بروید نتیجه چیزی جز گمراهی و تردید نخواهد بود. بازارهای سرمایه‌گذاری هم حکم همان چهار راه را دارد و لارم است با آگاهی و شناخت نسبت به بازارهای مختلف آن در آن قدم بگذارید.

بازارهای سرمایه‌گذاری در اصل رابط و واسطه میان خریداران و فروشندگان هستند. خریداران و فروشندگان شامل اشخاص حقیقی و حقوقی می‌شوند و اصلی‌ترین محصولات بازارهای سرمایه‌گذاری سهام و اوراق قرضه هستند. سرمایه‌گذاران در این بازار به خرید و فروش اوراق بهادار و اوراق قرضه می‌پردازند. سرمایه جاری در بازارهای سرمایه‌گذاری شامل پول افرادی است که به شکل مستقیم یا غیر مستقیم سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

بازارهای سرمایه‌گذاری اولیه بازارهایی هستند که فروشندگان و شرکت‌ها، سهام خود را برای اولین بار در آن عرضه می‌کنند.

و در بازارهای سرمایه‌گذاری ثانویه معاملات و خرید و فروش سهام پس از اتمام مرحله عرضه، انجام می‌شود.

انواع بازارهای سرمایه‌گذاری شامل:

بازار بورس، بازار کالا، بازار سهام، بازار ارزهای دیجیتال، بازار اوراق قرضه، بازار ملک و مسکن، بازار طلا و سکه و خودرو نمونه‌ای از بازارهای دنیای وسیع سرمایه‌گذاری هستند که اولین شرط ورود به آنها شناخت و آشنایی کامل نسبت به آنهاست.

عدم آشنایی با ابزارهای سرمایه گذاری:

ابزار سرمایه‌گذاری به هر نوع دارایی قابل معامله می گویند، ابزارهای سرمایه گذاری شامل اقلام، کالاها، سهام، اوراق قرضه و اوراق بهادار هستند. این ابزارها وسیله ای برای انتقال وجوه سرمایه گذاران هستند مانند خودرو، ملک و مسکن، اوراق بهادار و … که باید با آگاهی وعلم کافی با این ابزارها معامله کرد تا متناسب با ریسکی که فرد مد نظر دارد، سود خوبی کسب کند.

چالشی که بخش وجود دارد این است که هنوز سواد کافی برای به کارگیری ابزارهای بازارهای سرمایه سرمایه‌گذاری وجود ندارد و بسیاری از این ابزارها بلااستفاده مانده‌اند. یکی از مهم‌ترین کارکرد ابزارهای مالی، کاهش ریسک ناشی از نوسانات است که لازمه آن شناخت کافی نسبت به ابزارهاست.

نداشتن سرمایه کلان و محدودیت سرمایه برای سرمایه گذاری:

نداشتن سرمایه کلان یکی از مسائلی است که در نتیجه نرخ تورم بالای حاکم در کشور، سرمایه‌گذاران با آن رو به رو هستند. همین موضوع باعث می‌شود تا فعالیت سرمایه‌گذاران محدود شده و امکان سرمایه‌‌گذاری در بسیاری از بازارها برای آنها وجود نداشته باشد.

در نتیجه نمی‌توانند در بازارهایی که ورود به آنها مستلزم برخورداری از سرمایه های کلان چندین میلیاردی است ورود کنند. بازار ملک و مسکن و بعضا خودرو از بازارهایی هستند فعالیت در آنها به سرمایه اولیه زیادی احتیاج دارد به همین دلیل خیلی از افراد علی رغم میل باطنی خود نمی‌توانند به چنین بازارهای ورود پیدا کنند.

خوشبختانه با ظهور صندوق های سرمایه‌گذاری، اپلیکیشن‌های روبوادوایزر این مسئله برای علاقه‌مندان به فعالیت در بازارهای سرمایه‌گذاری رفع شده و امکان سرمایه‌گذاری در صندوق های سرمایه با مبالغ اندک به همراه سود معقول فراهم شده است. اپلیکیشن ایزی اینوست یکی برترین اپلیکیشن‌های مدیریت دارایی است که امکان سرمایه‌گذاری با کمترین مبالغ را فراهم کرده است.

  • در ایزی اینوست یک تیم حرفه‌ای سرمایه شما را مدیریت کرده و با نظارت تخصصی کارشناسان خبره سرمایه‌های خرد جمع آوری شده را در بازارهای سرمایه، سرمایه‌گذاری می‌کنند.
  • با سرمایه‌گذاری در ایزی اینوست همواره امکان دسترسی به سرمایه وجود خواهد داشت و سرمایه‌گذار هر زمانی که بخواهد می‌تواند پول خود را از این صندوق‌ها خارج کند.
  • ایزی اینوست به وسیله ابزار ریسک سنجی، سطح ریسک پذیری شما را مشخص می کند و باتوجه به سطح ریسک شما فرایند سرمایه‌گذاری مدیریت می‌شود.

برای دانلود اپلیکیشن ایزی اینوست و شروع سرمایه‌گذاری کلیک کنید.

تجربیات ناموفق سرمایه گذاری و ترس تکرار:

ترس یک پدیده ذهنی است و عدم کنترل آن نتایج بدی چه در زندگی و چه در سرمایه‌گذاری به بار خواهد آورد.

ترس، حسی منفی و غالبا نوعی توهم است که خودمان با افکار منفی ساخته ایم و درنتیجه فقط خودمان می‌توانیم آن را برطرف کنیم. این اصلا منطقی نیست که یک تجربه ناموفق حس ترس را در ما زنده کند و مانعی بر سر راه ما بشود.
واژه‌ها قدرت زیادی دارند. چون هر واژه معنایی دارد. برخی واژه‌ها به ما نزدیک‌تر هستند و ما خودمان را در آنها می‌بینیم. واژه‌‌ای مثل «ترس» یک بیدار باش جانانه را در وجودمان به صدا درمی‌آورد. اما در بیشتر مواقع، ترس‌ها فقط یک صدای پوشالی هستند. باید آنها را کنار زد و به پیش رفت.

هر چیزی که می‌خواهید در آن سوی ترس قرار دارد.

وارن بافت

شکست‌های ما، شبیه به یک سقوط آزاد هستند. اما تا زمانی که ما زنده هستیم، در هر سقوطی چتر نجات داریم. پس، باید به جای ترسیدن از ارتفاع، باید با تمام قدرت حرکت کنیم.

 بعضی وقت‌ها برای پرواز باید اول سقوط کرد.

وارن بافت

توانایی کنترل هیجانات و احساسات:

گاهی اوقات دنیا بر عکس می‌شود. به جای این که ما روی احساس خود کنترل داشته باشیم، این احساس‌ها هستند که ما را کنترل می‌کنند. در روندهای صعودی بازارهای سرمایه‌گذاری وقتی که قیمت ها در حال با افزایش هستند، اکثر سرمایه‌گذاران طمع می کنند و تصمیم می‌گیرند سرمایه های بزرگ تری را وارد بازار کنند و با متوقف شدن روند صعودی بازار این دسته از سرمایه‌گذاران ضررهای سنگینی را متحمل می شوند و زمانی که روند بازار نزولی است، حس ترس به سرمایه‌گذاران دست می‌دهد و سریع مضطراب می‌شوند. این گروه از سرمایه‌گذاران که طی حرکتی عجولانه و با دید غلط تصمیم میگیرند که سرمایه کلان وارد بازار کنند ریسک بزرگی متحمل می‌شوند که لازم است آن را مدیریت کنند. اگر هنوز با مفهوم ریسک و مدیریت آن آشنا نیستید توصیه می‌کنم مقاله ریسک را مطالعه کنید.

یکی از اصول موفقیت در سرمایه‌گذاری این است که هرگز اجازه ندهید احساسات شما بر رفتار و معاملات شما غالب شود.

رابرت پرچر

عدم آمادگی تحمل زیان:

عدم آمادگی تحمل زیان یا  ترس از ضرر کردن یکی دیگر از چالش‌های موجود در بازارهای سرمایه‌گذاری است. ضرر و زیان در سرمایه‌گذاری اجتناب ناپذیر است. نکته اینجاست باید زمانی که متوجه ضرر شدید به سرعت جلوی آن را بگیرید. جلوی ضرر را هر زمان که بگیرید منفعت است. لازم است برای موقعیت های سرمایه‌گذاری خود حد ضرر منطقی قرار بدهید تا به جای پیروی از هیجانات لحظه ای به آن پایبند باشید.

به محض اینکه متوجه شديد پوزيشن‌هاي شما ضررده هستند، آنها را متوقف کنيد.

مارک داگلاس

همانطور که در مبحث ریسک گفته شد از اصول مهم یک سرمایه‌گذاری موفق این است که میزان ریسک پذیری خود را تعیین کنید. با تعیین سطح ریسک می‌دانید که تا چه حد حاضرید روی سرمایه خود ریسک کنید و تا حدودی به میزان آمادگی خود برای تحمل زیان شناخت پیدا کنید. افرادی که ریسک پذیری بالایی دارند غالبا توان تحمل زیان بالاتری هم دارند.

سخن آخر

چالش های موجود در بازارهای سرمایه‌گذاری کم نیست و این چالش ها با توجه به شرایط افراد مختلف و بازارهای گسترده و نوع شخصیت سرمایه‌گذاری افراد متفاوت است.

مواردی از قبیل عدم کنترل احساسات در بازارهای مالی، عدم تعیین دقیق میزان ریسک پذری شخصی، نداشتن دانش تخصصی و زمان کافی برای سرمایه‌گذاری، عدم آشنایی با بازارها و ابزارهای سرمایه‌گذاری، نداشتن سرمایه کلان و محدودیت سرمایه برای سرمایه‌گذاری نمونه‌هایی از چالش‌هایی هستند که سرمایه‌گذاران در مسیر سرمایه‌گذاری با انها مواجه می‌شوند. امید است با مطالعه نکات ذکر شده در این مقاله بتوانید چالش‌های موجود و بعضا جدایی ناپذیر از دنیای سرمایه را تا حد ممکن مهار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *