چگونه مسیر شغلی موفق بسازیم؟

  • متین
  • دی 17, 1401
  • بدون دیدگاه

پارامتر های مختلفی هستند که در ساختن مسیر شغلی موفق و موفقیت شغلی شما نقش دارند، اولین و مهم ترین شرط این است که عاشق شغلتان باشید.

این گفته از کنفوسیوس به زیبایی اهمیت این علاقه را بیان میکند. «شغلی را انتخاب کن که عاشق آن هستی، در این صورت حتی یک روز هم در زندگیت مجبور نخواهی بود کار کنی.»

از خودتان بپرسید چقدر شغلتان را دوست دارید؟ مهم است که با انگیزه وارد محیط کاری شوید و مفید روز کاری خود را به پایان برسانید. هیچ کس نمی‌تواند در حرفه‌ای موفق شود که از آن خوشش نمی‌آید.

عوامل مهم دیگری که باید به آن توجه کنید، میزان درآمد است. درآمد ایده آل شما چقدر است؟ و آیا از میزان درآمدتان در ازای این شغل راضی هستید؟

برای موفق شدن در یک حرفه لازم است علاوه بر علاقه به شغل، سخت تلاش کنید. زمان و انرژی کافی برای کسب مهارت و تجربه لازم در حرفه خود را کسب کنید. سختی ها و موانع را پشت سر بگذارید تا به جایگاه و موقعیت بهتر دست یابید.

 پیشرفت و موفقیت شغلی یعنی جهش به جایگاه بالاتر. پیشرفت آسان نیست!

تلاش کنید، مهارت کسب کنید، تجربه کنید و از شکست نترسید.

مسیر رشد همیشه پر از چالش است، چالش هایی که مقدمه ی پیروزی اند، مقدمه ی پیشرفت.

 

استراتژی شغلی شما چیست؟

استراتژی یعنی راه رسیدن به هدف. استراتژی شغلی یعنی راه رسیدن به “اهداف شغلی‌” است که چطور و با چه برنامه ای به اهداف شغلیمان دست پیدا کنیم.

در ادامه یک مدل پیشنهادی برای تدوین استراتژی جهت ایجاد مسیر شغلی موفق ارائه شده است. پیشنهاد می شود یکبار هم که شده با این مدل مسیر شغلی خود را ترسیم و شفاف کنید.

  1. اهداف را در سه سطح تعیین کنید.
  •  کوتاه مدت: مشخصه اهداف کوتاه مدت این است که متاثر از نیازهای با فوریت بالاتر است. دوره زمانی مدنظر برای اهداف کوتاه مدت حدود یک تا دو سال است.
  •  میان مدت: اهداف میان مدت بخشی از مشخصه اهداف کوتاه مدت و بلندمدت را دارند. در حقیقت پلی برای وصل کردن و هم راستا کردن اهداف کوتاه مدت و بلندمدت است.
  • بلندمدت: ویژگی اهداف بلندمدت این است که متاثر از رویاها و انگیزه های کلان زندگی ما است. دوره زمانی مدنظر برای این اهداف کوتاه مدت به شخصیت فرد بستگی دارد اما به صورت تقریبی میتوان گفت حداقل دوره زمانی حدود ده سال است.
  1. مسیر عملی رسیدن به هرکدام از اهداف را مشخص کنید.
  2. پیش نیازهای اقدامات اجرایی را مشخص و فراهم کنید.
  3. به صورت مداوم مسیر و اقدامات عملی را ارزیابی کنید و بازخورد نتایج را بررسی و در صورت نیاز اصلاح کنید.

 

۷ ترفند مهم که باید برای موفقیت در شغلتان بدانید.

برای دستیابی به موفقیت شغلی لازم است:

  • هدف داشته باشید.

هدف گذاری شغلی گام حیاتی برای رسیدن به موفقیت است. هدف همان چیزی است که شما می‌خواهید در آینده داشته باشید یا نقطه ای که میخواهید به آن برسید.

مهم است بدانید که اکنون کجا هستید، کجا می‌خواهید باشید و در این مسیر چه کاری باید انجام دهید؟

 

  • خودتان را به خودتان ثابت کنید.

با اعتماد به نفس باشید و با فراگیری مبحثی جدید، کسب مهارت تازه، حضور در وبینارهای مرتبط شغلی، با تلاش و استمرار اعتماد به نفس خود را تقویت کنید و اگر ان را از دست داده اید، بازیابی کنید و نبوغ خود را در حرفه تان آشکار کنید.

 

  • از هر فرصتی برای پیشرفت در شغلتان استفاده کنید.

اگر به هر دلیل موقعیت شغلی فعلی محبوبتان نیست و یا احساس میکنید علاقه خود را نسبت به شغلتان از دست داده اید. فرصت‌های شغلی موجود در شرکت خود را بررسی کنید و انها را امتحان کنید.

 

  • برای کشف علاقه شغلی خود از مشاور کمک بگیرید.

برای کشف علاقه و توانمندی خود از مشاور کمک بگیرید زیرا مهم است که در مسیر علاقه خود قدم بردارید. حتی اگر ابهامی در‌مورد آینده حرفه خود، جایگاه و موقعیت آن، اینکه تا چه حد امکان رشد و پیشرفت در شغل منتخب و دستیابی به مسیر شغلی موفق در موقعیت کنونی کشور و حتی در آینده نزدیک دارید از مشاورین متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

واقعیت این است انسان در شغل و حرفه ی مورد علاقه اش، بهره‌وری بیشتری دارد.

 

  • از بسترهای اجتماعی موثر در بهبود ارتباطات شغلیتان استقبال کنید.

یکی از اصلی عوامل ایجاد مسیر شغلی موفق توسعه ارتباطات و استفاده از تجربیات دیگران است.درهمایش ها و نمایشگاه های کار شرکت کنید، و با افراد متخصص و موفق در حرفه ی خود ارتباط برقرار کنید، از تجربیاتشان استفاده کنید، نه تنها یک تجربه خوشایند برای شما خواهد بود بلکه ممکن است سرعت پیشرفت و موفقیت شغلی شما را تسریع کند. همچنین در شبکه‌‌ های اجتماعی تخصصی مانند لینکدین میتوانید رزومه کاری و مهارت هایتان را به نمایش بگذارید تا از این طریق هم با افراد هم حرفه خود ارتباط بگیرید این ارتباطات به شما این امکان را می‌دهند کار‌ و‌ تخصص خود را عمیق تر درک و دنبال کنید.

«ارتباط انسانی، کلید موفقیت شغلی و فردی است.»

-پال جی. میر

  • با چالش های شغلی رو به رو شوید.

از محدوده امن خود خارج شوید ، مسئولیت های چالش برانگیز و تازه به عهده بگیرید و خود را در موقعیت هایی قرار دهید که نیاز به تلاش بیشتر دارد و در شما یک دگرگونی سخت و مثبت ایجاد میکند.

 

  • از رقابت نترسید.

رقابت در فضایی مثبت به شما انگیزه میدهد تا تمام توان و انرژی خود را برای برنده شدن صرف کنید. و مسلما با برنده شدن در رقابت های کاری درآمد بیشتر و جایگاه شغلی بهتری در نتیجه نصیبتان خواهد شد.

 

  • از شکست نترسید.

«من بیش از ۹۰۰۰ ضربه را در حرفه‌ام از دست داده‌ام. من تقریباً ۳۰۰ بازی را باخته‌ام. ۲۶ دفعه، به من اعتماد شده که ضربه پیروزی بازی را من بزنم و آن را از دست دادم. من بارها و بارها و بارها در زندگیم شکست خورده‌ام. و به همین دلیل است که موفق شدم.»

-مایکل جردن

 

۵ ایده برای بهبود عملکرد شغلی که باید آنها را جدی بگیرید.

  •  متمرکز و مفید کار کنید.

حین کار هدف کوتاه مدت برای خود تعریف کنید. اگر وسوسه شدید حین کار به سراغ چک کردن اینستاگرام فیس بوک تلگرام یا کانال های یوتیوب بروید، جدا از این کار خودداری کنید و تمام تمرکز خود را روی کار بگذارید.

 

با این تکنیک ها صد درصد تمرکزت را روی کار بگذار.
  • اعلان های تلفن همراهتان را بی صدا کنید یا در صورت لزوم تلفن همراهتان را موقتا خاموش کنید
  • ساعات کاری خود را به زمانی از روز که بازدهی بیشتری دارید منتقل کنید. اگر بهترین وقت کار برای شما ساعاتی از صبح است، پس جلسات خود را به بعد از ظهر انتقال دهید و گاها به ساعات کاری خود تنوع بدهید.
  • زمان خاص برای کارهای مهم و جلسات ضروری خود تعیین کنید و به نزدیکان و اعضای خانواده اطلاع دهید که در این بازه مزاحمتان نشوند تا دغدغه ی ذهنی نداشته باشید و تمرکزتان فقط و فقط روی کار باشد.

 

  • کارها را نیمه تمام نگذارید.

با انجام هر پروژه و اتمام هر مسئولیت به خودتان انگیزه بدهید. تکمیل و اتمام یک کار باعث میشود صد در صد روی پروژه بعدی خود متمرکز شوید، برای این که واقعا بهره وری خود را افزایش دهید، این تکنیک توصیه میشود.

  • در یک زمان چندین کار را باهم انجام ندهید.

کار کردن به طور همزمان روی چند چیز تمرکز شما را پایین می اورد علاوه بر این کار کردن روی یک موضوع در یک زمان باعث می شود شما سریع تر، با استرس کمتر و خطاهای کمتر آن را به پایان برسانید.

 

  • نقاط قوت و ضعفتان را بشناسید، قوت را تقویت، ضعف را تضعیف کنید.

 

  • از دیگران بخوهید به شما بازخورد بدهند.

این راهی است برای یادگیری از دیگران، استفاده از تجربه های آنها، و به شما یاد میدهد شنونده باشید و انتقادپذیر. از انتقادات ناراحت نشوید، انتقادات سازنده را در کمال خوشحالی بپذیرید چه از طرف مدیر، چه از طرف همکارانتان، چرا که هر انتقاد میتواند شما یک پله به جلوتر حرکت دهد. 

 

موفقیت مالی با کارآفرینی یا کارمندی؟

اکثر افراد کارمند بودن به این شیوه که هر روز طی ساعاتی مشخص درگیر انجام یک سری وظایف و کارهای روتین اداری بشوند را دوست ندارند اما به دلیل امنیت شغلی ای که سمت کارمندی در سازمانی مشخص به انها میدهند میپذیرند. و از طرفی خیلی از افراد ریسک کارآفرینی را نمیپذیرند اما در این میان عده ای دیگراین ریسک را به جان خریده و توانایی رویارویی با چالش های پیش رو در این مسیر را در خود میبینند، این افراد همان کارآفرینان هستند.

یک کارمند، حقوق ثابت و مشخصی پایان هر ماه دریافت میکند. و اگر مأموریتی انجام بدهد یا اضافه کاری انجام بدهد در ازای آن مبلغی به درآمدش افزوده میشود. و همچنین به عنوان کارمند استخدامی یک سازمان از بیمه برخوردار است.

اینها توضیحات در خصوص کارمندی یود کسانی که غالبا علاقه‌ای به ریسک کردن ندارند.

اما برای کارآفرین چیزی به نام حقوق معنی ندارد. کارآفرین از کسی حقوق نمیگیرد بلکه یک کارآفرین به جای حقوق، درآمد دارد. درآمدی که ثابت نیست و مقدار آن تغییر میکند گاها مبلغ بالا میتواند باشد و حتی گاهی صفر.

 کارآفرینان میتونن به راحتی میتوانند با ایده های جدید، درآمد خودشان رو افزایش بدهند، بر خلاف کارمندان، بدون اضافه کاری!

در کارآفرینی امکان رشد و پیشرفت بسیار بالاتر از کارمندی است. چرا؟

چون ایده پرداز، مجری و مدیر خود آنها هستند. به همین دلیل امکان پیشرفت در کار برای کارافرینان بسیار بیشتر از کارمندان است.

 

جمع بندی

در این مقاله راهکارهای موثر در موفقیت شغلی را باهم مرور کردیم که از مهم ترین آنها داشتن هدف است چرا که این اهداف شما هستند که مسیرتان را مشخص میکنند و محرک انگیزه در شما هستند. علاوه بر این مسیر شغلی موفق خود را درست انتخاب کنید، این مهم است که مسیر با علاقه طی شود، و در این مسیر از شکست و رقابت که دو عنصر حیاتی پیشرفت هستند نترسید. همچنین با استفاده تکنیک هایی که برای بهبود عملکرد شغلی توضیح داده شد، تمرین کنید تا یک عملکرد عالی در حرفه خود داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *