اصول سرمایه‌گذاری موفق (۱۱ اصل)

  • متین
  • بهمن 23, 1401
  • بدون دیدگاه

احتمالا اکثر شما جمله سازی که تکلیف کلاس اول بود را به خاطر داشته باشید. در ابتدای این بلاگ از شما می‌خواهم با سرمایه جمله بسازید. شاید خیلی از شما در این جمله سازی ساده دچار چالش شوید و از خودتان بپرسید اصلا سرمایه چیست؟ پاسخش ساده است، سرمایه آن چیزی است که اگر در دریا هم غرق شدیم و به تخته پاره ای چسبیدیم یا در شهری دور افتاده گم شدیم، آن را از دست ندهیم. یا شاید اولین جمله‌ای که به ذهنتان می‌رسد این است که، می‌خواهم سرمایه دار شوم. اما آیا کسی از شما به سرمایه گذار شدن فکر می‌کند؟ تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که برای سرمایه دار شدن لازم است که اصول سرمایه گذاری موفق را بیاموزید؟
اگر بله، در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا بدانید که چطور می‌شود در سرمایه گذاری موفق شد و اصول یک سرمایه گذاری موفق چیست.
فراموش نکنید دستیابی به سرمایه گذاری موفق دست نیافتنی نیست!

۱- یادگیری علم سرمایه‌ گذاری

دنیای سرمایه گذاری گسترده‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کنید. وارد شدن به دنیای سرمایه گذاری بدون یادگیری و مهارت قطعا به شکست منجر می‌شود. علاوه بر یادگیری دانش سرمایه گذاری لازم است دانش خود را به روز کنید. بازارهای سرمایه گذاری دائما در حال تغییر و به روز رسانی است در نتیجه چنین دنیایی افراد به روزی را می‌طلبد.

بزرگترین مانع ثروتمند شدن مردم عادی، کمبود اطلاعات مالی و سرمایه گذاری است.

وارن بافت

مقاله سواد مالی احتمالا می‌تواند اهمیت علم به سرمایه گذاری را برایتان روشن کند.

۲- شناسایی خطرات و ریسک‌ها

ریسک جز جدایی ناپذیری از بازارهای سرمایه است. ریسک حذف کردنی نیست اما قابل مدیریت کردن است.

با شناخت درست ریسک‌های موجود در بازارهای مالی باید آنها را مدیریت کرد، این شناخت نیازمند تسلط بر بازارهای سرمایه است. در فهم واژه‌ها دچار سوء تفاهم نشوید اما ریسک کردن و پذیرش موقعیت‌های ریسکی لازمه‌ی رسیدن به اهداف جاه‌طلبانه مالی است. کافی است چگونه  ریسک کردن وچگونه ریسک نکردن را بلد باشید.

ریسک‌ها از اینجا ناشی می‌شود که ندانید چه کاری انجام می‌دهید؟! پس برای کاهش ریسک، آگاهی خودتان را بالا ببرید.

وارن بافت

مقاله سواد مالی احتمالا می‌تواند اهمیت علم به سرمایه گذاری را برایتان روشن کند.

۳- استراتژی معاملاتی

نداشتن استراتژی مانند این است که بخواهید یک مسیر تاریک را طی کنید و بی چراغ به راه بیفتید. و توان تشخیص مسیر را از دست بدهید.

استراتژی به زبان ساده یعنی راه ریسدن به هدف، شامل مجموعه اقدامات و فرایندهایی است که در مسیر رسیدن به هدفتان انجام می‌دهید. همانطور که داشتن استراتژی استراتژی در بعد وسیع‌تری مثل زندگی ضروری و مهم است. استراتژی داشتن در دنیای سرمایه گذاری هم از اهمیت بالایی برخوردار است. در حقیقت فقدان برنامه ریزی و استراتژی‌های خاص معاملاتی

کار را برای یک سرمایه گذار سخت می‌کند و حتی ممکن است منجر به شکست او در سرمایه گذاری شود.

تعیین استراتژی سرمایه گذاری بسیار اصل مهم موفقیت در سرمایه گذاری است. شما باید، بایدها و نبایدهای رسیدن به هدفتان را بشناسید و برای آن برنامه ریزی داشته باشید. در این صورت شما یک استراتژی دارید.

برای تعیین استراتژی سرمایه گذاری موفق کافی است خودتان‌را کامل بشناسید و در همین راستا پارامترهای زیر را مورد بررسی قرار بدهید.

  • تعیین اهداف
  • میزان ریسک پذیری
  • شناخت ویژگی‌های شخصیتی
  • وضعیت شغلی
  • میزان درآمد
  • تعیین بازار مدنظر برای سرمایه‌گذاری
  • کسب تخصص و دانش سرمایه گذاری

۴- هدف مشخص

برای یک سرمایه گذاری موفق ابتدا باید هدفتان را بشناسید. و لازم است مولفه های مختلف را قبل از ورود بررسی کنید اول اینکه باید بدانید با توجه به شرایط مالی‌تان چه مبلغی را میخواهید سرمایه گذاری کنید؟ تا برای چه مدت؟ میزان نقدشوندگی آن چقدر برایتان اهمیت دارد؟ چقدر انتظار بازدهی داری؟ و تا چه حد حاضرید روی سرمایه خود ریسک کنید؟ افراد اهداف گوناگونی را در سرمایه گذاری دنبال می‌کنند. این اهداف شامل، کسب ثروت زیاد، منبع درآمد دوم، جلوگیری از انباشت سرمایه در حساب‌های بانکی، رفاه دوران بازنشستگی و… می‌باشد. هر یک از این اهداف به خودی خود جذاب است و ارزش دنبال کردن دارد، صرفا نکته این‌جاست که هر شخص باید متناسب با پارامترهای مد نظرش هدف خود را برگزیند.

۵- کنار گذاشتن هیجانات، تعصبات و احساسات

منطق، تخصص و دانش را جایگزین هیجانات، تعصبات و احساسات خود کنید. هیجان در بازارهای سرمایه گذاری منجر به واکنش‌های سریع و گاها ضرر آفرین می‌شود.

باخت در بازار سرمایه نباید حس ترس و ضعف به ما بدهد. و یک برد هم نباید احساس قدرت افراطی به ما بدهد و منجر به هیجانی شدن و تصمیمات آنی در معاملات بشود. احساس ضعف و قدرت دو مولفه ای هستند که سرمایه گذار باید از افراط و تفریط در آنها  پرهیز کند. در واقع باید در احساسات میانه رو بود تا سرمایه گذاری امن و سودآور را تجربه کرد.

۶- مدیریت ترس و طمع

احساساتی چون ترس و طمع اجزایی جدایی ناپذیر از زندگی ما هستند که می بایست کنترل شوند. حتی می توان گفت که ترس و طمع از جمله احساساتی هستند که وجودشان چه در زندگی، چه در سرمایه گذاری ضرورت دارد. اما باید حتما مدیریت شوند.

در بحث سرمایه گذاری در جاهایی که همه طمع میکنند باید ترسید و درجاهایی که همه می ترسند باید با نگاه بازتر و با ترس کمتر سرمایه گذاری کرد.

اگر شما نتوانید احساسات خود را کنترل کنید، نمی توانید پول خود را کنترل کنید.

وارن بافت

  • شاخص ترس و طمع (Fear and Greed Index) Fear & Greed از مهم‌ترین شاخص‌های احساسات یا روانشناسی بازار است. که برای سنجش احساساسات عمومی بازار، در مورد دارایی‌ها در نظر گرفته شده. این شاخص از بین ۰ تا ۱۰۰ به این احساسات امتیاز می‌دهد؛ ۰ تا ۵۰ برای ترس و ۵۱ تا ۱۰۰ برای طمع به کار می‌رود.

۷- نگاه رو به جلو

موفقیت در سرمایه گذاری وابسته به پیش‌بینی است. در واقع باید از تجربه های گذشته برای موفقیت در آینده استفاده کرد. سرمایه گذاری موفق عمدتا این گونه تعریف می‌شود که ما سود آور بودن یک دارایی مالی را پیش بینی و آن را خریداری کنیم و در نتیجه با افزایش قیمت آن دارایی به سود دست پیدا کنیم.

هم‌چنین بهتر است دید بلندمدت داشته باشید. سعی کنید بیشتر تمرکز خود را در بازار های بلند مدت بگذارید تا سود خوبی به دست آورید. در بسیاری از جملات انگیزشی وارن بافت وی تاکید میکند که موفقیت، نیازمند صبر است و پشت بندش، مثال تبدیل شدن دانه به درخت را می‌آورند تا حسابی اهمیت این صبر برای ما روشن شود.

من هر روز زمان زیادی را صرف فکر کردن می‌کنم. دارایی اصلی من صبرم در زمان سرمایه‌گذاری است.

وارن بافت

صبر کردن برای اکثر ما دشوار است. همه ما همه چیز را زود می‌خواهیم و معمولا بدون تلاش زیاد. اما در واقع  ثروت‌های بزرگ با صبر و با تلاش به دست می‌آیند.

۸- شناخت دقیق انواع روش های سرمایه گذاری

مدل های مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد، با توجه به پارامترهایی مثل میزان دانش شما از سرمایه گذاری در یک بازار، بازه زمانی مد نظرتان، میزان ریسک پذیری، بازدهی و پارامترهای دیگر این مدل ها را میتوان دسته بندی کرد. سرمایه گذاری شما در بازارها میتواند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم باشد. که در مقاله انواع روش‌های سرمایه گذاری به طور مفصل به آن پرداختیم.

۹- شناخت بازارهای سرمایه‌گذاری

تنها شناخت یک بازار کافی نیست!

بازارهای مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد، و لازم است برای تجربه یک سرمایه گذاری موفق در قدم اول این بازارها را به درستی بشناسید و بعد اقدام به سرمایه گذاری نمایید. علاوه بر داشتن استراتژی، دانش و مهارت برای سرمایه گذاری لازم انواع بازارهایی که می‌توان در آنها سرمایه گذاری کرد را بشناسید. سرمایه گذاری در بازار بورس، طلا و سکه، ماشین، ملک و مسکن، سهام و سرمایه گذاری در صندوق‌های سرمایه گذاری نمونه ای از بازارهای سرمایه گذار هستند.

و در این میان سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه یکی از پر طرفدارترین و محبوب‌ترین روش‌های سرمایه گذاری است.

پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با این بازارها مقاله سرمایه گذاری را مطالعه کنید.

بعد از شناخت بازارها، شناسایی دقیق بازار هدف و آنالیز آن از گام های کلیدی برای ورود به آن است. نکته‌ای که وجود دارد این است که  هنگام سرمایه گذاری و ورود به یک بازار نباید تمام سرمایه و دارایی‌مان را به صرفا به یک بازار یا برای خرید یک کالا اختصاص بدهیم و تنها بر آن تکیه کنیم زیرا در صورت وقوع شکست احتمالی، تمامی سرمایه‌مان را از دست می‌دهیم. بنابراین هنگام سرمایه ‌گذاری در بازار می بایست بازارهای هدف متنوعی را انتخاب کنیم تا هنگام وقوع خطرات احتمالی ضرر وارده به حداقل ممکن کاهش پیدا کند.

سرمایه گذار موفق به کسی گفته می شود که بتواند با شناسایی دقیق بازار هدف در زمان مناسب، سرمایه گذاری کند.

۱۰- ایمان به مسیر انتخابی

همیشه می‌دانستم که ثروتمند می‌شوم. حتی یک لحظه هم به آن شک نکردم.

وارن بافت

قبل از آنکه بازار سرمایه گذاری مناسبتان را انتخاب کنید، به اندازه کافی روی آن فکر کنید. بعد از سرمایه گذاری، دیگر شکی به خودتان راه ندهید و فقط و فقط روی استراتژی و روش‌های رسیدن به هدفتان کار کنید. تا آنجا که یک سرمایه گذار موفق شوید. تردید نکنید چون می‌توانید. چرا که وقتی جرقه‌ کاری در ذهنتان ایجاد می‌شود، یعنی توانایی انجامش در وجودتان قرار دارد. پس با قدرت تمام عمل کنید، بدون کوچک‌ترین شکی!

۱۱- پایبندی و انضباط

وارن بافت اقتصاد دان معروف آمریکایی و پنجمین فرد ثروتمند در جهان درباره پایبندی به انضباط می‌گوید:

اگر می‌خواهید یک سرمایه گذار موفق باشید، باید هم در زندگی‌تان و هم در سرمایه گذاری‌هایتان انضباط داشته باشید.

انضباط از دسته رفتارهایی است که شاید ساده به نظر برسد اما تاثیری زیادی بر زندگی انسان و موفقیت او چه در زندگی شخصی چه در زندگی شغلی دارد. یک سرمایه گذار موفق باید خود را به منظم بودن عادت بدهد، تا نه تنها از اتلاف زمان جلوگیری کند بلکه مسیر موفقیت خود را هموارتر کند.

ایزی اینوست امکان سرمایه گذاری همزمان در چند بازار را، حتی با کمترین مبالغ برای شما فراهم کرده است. در واقع با ایزی اینوست به آسان ترین شکل ممکن یک سرمایه گذاری موفق را تجربه خواهید کرد.

تحلیلگران و کارشناسان حرفه‌ای ما با آگاهی از روندهای اقتصادی و دید همه جانبه به بازارهای مالی به شما کمک میکند که سرمایه گذاری موفق متناسب با شرایط، اهداف، علم سرمایه گذاری و سطح ریسک پذیری خود در یک الی چند بازار سرمایه گذاری را داشته باشید.

برای سرمایه گذاری در ایزی اینوست و تجربه‌ی سرمایه گذاری موفق و پرسود، اپلیکیشن ایزی اینوست را از بازار یا لینک زیر دانلود کنید.

دانلود اپلیکیشن ایزی اینوست

نکته آخر

موفقیت در سرمایه گذاری مثل برنده شدن در یک بازی است. هر بازی قاعده و قانون خاص خودش را دارد و اگر بدون بلد بودن فن آن وارد شوید نتیجه چیزی جز باخت نیست. لزوم موفقیت در سرمایه گذاری هم بلد بودن قوانین و اصول آن است. تعیین هدف، استراتژی، شناخت دقیق بازارها و از همه مهم‌تر علم به سرمایه گذاری نمونه‌ای از این اصول است.

برد همیشه از آن بازیکنان حرفه‌ای است، در این مقاله گام های تبدیل شدن به یک سرمایه گذار حرفه‌ای را باهم مرور کردیم. به امید موفقیت شما در سرمایه گذاری.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *